Slipp av Bodø 200 År Jubileumsaquavit – 13. april 2016

Den 13. april 2016 ble den nye Bodø 200 År Jubileumsaquavit presentert.

Release BJPresentasjonen ble gjort i Bodø på restaurant Bjørk. Det var et femtitalls medlemmer til stede på presentasjonen, hvor John Kristian Karlsen underholdt med viser og historier..

Akevitten er satt av Halvor Heuch, som i årenes løp er ansvarlig for mange gode akevitter, bl.a. Juleakevittene.
Release BJ - HarrEtiketten er laget av Karl Erik Harr som i sin presentasjon kom inn på nettopp valget av havfruen: Ut fra Bodøs forhold til havet fra gammelt av og samtidig som han viste til salige Petter Dass sitt forhold til «livets vann».

Deltagerne fikk smake på Jubileumsaquaviten og tilbakemeldingen fra forsamlingen var enstemmig: Dette er en meget god akevitt!

Jubileumsaquavitten er av klassen avec – og nytes i tulipanformede glass, temperert til desserten og kaffen og passer utmerket sammen med gode venner.

Release BJ- Harr og HeuchHer ser vi  Karl Erik Harr og Halvor Heuch som stolt kan vise fram Jubileumsaquavitten.

Akevitten er produsert i et antall av 3000 flasker, og alle flaskene er nummererte.

Salten akevittlag vil beholde flaske nummer 1, Bodø kummune får flaske nummer to.
(Alle foto: Torgeir Kvarsnes)

Les Avisa Nordlands artikkel om akevitten, her.