MS Gamle Salten : Skrei og akevitter

Til skreiaften 2. mars 2013 testet vi følgende akevitter:

Gamle Salten-13-1

Arvesølvet Helt Klar
Akevitten har dufttoner fra dill, karve, koriander, stjerneanis og fennikel med rund, mild og lang ettersmak. Serveres romtemperert.

Hellstrøm Aquavit
Krydderdestillatet er Hellstrøms egen resept og inneholder blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. En elegant akevitt hvor sitrus dominerer smaksbildet og hvor karven er mindre fremtredende enn i de tradisjonelle akevittene. Passer veldig godt til mange ulike retter. Anbefales gjerne til et bugnende krepsebord eller grillmat. En spennende kombinasjon er også akevitten sammen med franske oster som for eksempel Münster og Comté. Serveres romtemperert.

Gammel reserve
En gammel klassiker med lys gyllenbrun farge og dufter av oksiderte epler, karve, røyk, lakris og treverk. Akevitten har en kraftig smaksstart, solid fatkarakter, godt krydderpreg og fyldig munnfølelse, samt en lang og balansert ettersmak. Passer til tradisjonell julemat, røkt og speket mat, samt gammelost. Serveres romtemperert.

Reklamer